Friday, September 30, 2016

Hikmah di Sebalik Pemergian Tuan Guru Datuk Dr. Haron Din

Sudah 2 minggu pemergian al-Fadhil Tuan Guru Dr. Haron Din menemui Sang PenciptaNya. 

Siapa yang tidak kenal dengan susuk tubuh ini. Terkenal dengan ilmunya yang sangat mendalam dalam bidang agama. 

Malah, disegani oleh setiap lapisan masyarakat. Menjadi contoh buat pemuda dan pemudi Islam dalam memperjuangkan agama Allah swt.

Seperti yang semua sedia maklum, beliau dijemput Ilahi pada tanggal 16 September 2016 jam 10.10 pagi waktu Malaysia di Hospital Standford University, San Francisco, Amerika Syarikat akibat komplikasi jantung.

Wednesday, September 28, 2016

Barisan Doktor dan Saintis Bertauliah Tunjang kepada Keberkesanan Produk Shaklee

kajian daripada barisan doktor pakar dan saintis nutrisi
Nak tahu tak kenapa saya tak mahu beralih kepada produk lain? Ini antara sebabnya... 

Shaklee belanjakan jutaan dolar untuk membuat kajian terhadap setiap produk yang dikeluarkannya.

Bila nak buat kajian, mesti perlukan tenaga pakar yang bertauliah kan? Tapi Shaklee bukan pilih staff tangkap muat saja tau utk kajian.

Tuesday, September 27, 2016

Vivix Bantu Elak Dialisis Akibat Kerosakan Buah Pinggang

Vivix bantu atasi masalah kerosakan buah pinggang
Anda menghadapi masalah kerosakan buah pinggang? 

Penyakit buah pinggang merupakan salah satu penyakit yang paling ditakuti oleh sesiapa sahaja selain daripada kanser. 

Masakan tidak, banyak fungsi tubuh boleh terjejas dan terganggu akibat daripada buah pinggang rosak ini. 

Thursday, September 22, 2016

Omega Guard Bantu Atasi Masalah Asma Anak Comel Ini!

omega guard bantu atasi masalah asma anak
Ini anak sedara saya, Marsha Adrina yang kiut miut. Selalunya pantang amik gambar, ada saja aksi dia!

Marsha ni ada asma atau lelah. Memang lembik la bila asma datang menyerang.

Sebelum ni keluar masuk wad hospital tu biasa sangat dah. Sebulan kadang sampai 2x kena tahan wad.

Sedut gas beberapa kali sebulan di klinik seolah-olah dah jadi rutin biasa. Sekali sedut RM100 lebih perlu keluar belanja. Bayangkan kalau sebulan 2-3 kali? Berapa kos yang perlu dikeluarkan?

Wednesday, September 21, 2016

Boleh Tak Saya Nak Buat Belian Shaklee, Tapi Nak Harga Ahli?

Comel je soalan dia kan.. Soalan biasa dan kerapkali kami sebagai peniaga terima daripada pelanggan.

"Saya nak beli barang sekian-sekian. Boleh tak saya dapat dengan harga ahli?"

Beginilah yang biasa terjadi apabila melayan order dari pelanggan.

Tuesday, September 20, 2016

Genap Usia Nur Hanan 6 Tahun Kini...

Cepatnya masa berlalu..

Diam tak diam, semalam 19 Sept 2016 genaplah usia 6 tahun anak Ummi dan Abi.

19/9/2010 - 19/9/2016..  
 
Cinta Hati Ummi dan Abi, Nur Hanan binti Mohamad Hasbullah. Hadirmu memberi sinar buat kami.

Bila teringat saat mengandungkan Hanan, memang sangat menguji. Alahan teruk! Hanya Allah sahaja yang tahu bagaimana perasaannya ketika itu.

Sunday, September 18, 2016

Amalkan Set Resdung Shaklee, Tapi Lain Pula Jadinya!

testimoni set resdung shaklee
Bukan niat asal untuk jadikan set ini sebagai set kulit. 

Tujuan asal pengguna ini mengambil Sustained Released Vita C Plus, Alfalfa Complex dan B-Complex adalah untuk mengatasi masalah resdung yang menghantui diri sejak sekian lama. 

Tapi, hasilnya lain pula jadinya.