Thursday, January 30, 2014

ADVANCE JOINT HEALTH TABLET (AJHT): MENGATASI MASALAH SENDI DAN LUTUT

Sakit Lutut? Sakit Sendi? Sakit Tulang? Nak solat pun susah kan?
Terpaksa solat duduk.. Jalan sikit je dah rasa ngilu, sengal-sengal semua..
Buat keje sikit je, lenguh-lenguh semua belakang badan..Naik tangga? Tak payah nak kata laaa.. Macam nak tercabut rasa kepala lutut kan?
Rasa tak selesa..Nak-nak lagi muda-muda dah sakit lutut..huhu.

Jangan biarkan permasalahan anda mengganggu tugas harian anda!!

Saturday, January 25, 2014

PANDUAN KURUSKAN BADAN

CUBA AMALKAN PANDUAN INI:

1. Habiskan makan selama 20 minit. Kunyah perlahan-lahan sampai makanan jadi lumat sebelum ditelan. Tempoh 20 minit untuk otak dapat signal perut sudah kenyang.

2. Lebihkan tidur satu jam dari biasa. Kurang tidur boleh menjadi lapar dan selera makan meningkat dan makanan-makanan sampingan menyumbang kepada kenaikkan berat badan.

Wednesday, January 22, 2014

TIPS KEJAYAAN TAN SRI SYED MOKHTAR AL-BUKHARY


Sekadar perkongsian untuk hari ini.. Kaya? Siapa yang tidak mahu menjadi kaya bukan? Tetapi, kaya yang bagaimana? Kaya yang makin tunduk dan rendah diri pada Allah atau kaya yang makin tinggi dan taksub dengan kekayaan sendiri. 

Kaya bukan untuk kita menjadi sombong. Tetapi kaya untuk kita terus beramal kerana Allah swt. Menjadi bekalan di akhirat sana pastinya. Jadilah hamba Allah yang kaya jiwa, kaya harta tetapi segalanya kerana Allah swt.

Tuesday, January 21, 2014

KONSULTANSI PRODUK SHAKLEE: ANDA LAYAK MEMILIKINYA

Apa perasaan anda apabila anda membeli sesuatu produk, penjual tak explain anda cara makan, dosage yang dibenarkan dan tak konsult dengan betul? Apa yang anda akan lakukan? Cari penjual tersebut? Atau makan jela terus macam mana pun atau cari penjual lain yang boleh membantu?

Pengedar Shaklee Klang

"Puan Distributor Shaklee kawasan mana yer?"

Soalan yang kerap kali di ajukan kepada kami setiap kali berurus niaga dengan pelanggan. Biasa la kan? 


Di manakah kawasan Cash on Delivery kami?

Monday, January 20, 2014

SESI COACHING, SHARING MOMENT GROUP SHAKLEE

Selamat petang semua..!!!

Tanggal 19 Januari 2014 bersamaan hari Ahad..Alhamdulillah, akhirnya semalam sempat juga bersua muka, bertentang mata dengan upline ku.. Atau bahasa kami dalam group-group Shaklee ni, "Mommy"..hehe. Mommy ni duduk nun jauh di utara Semenanjung sana. Duduk di Kedah. Entah macam mana la boleh tersangkut join dengan mommy ni dulu, ada la kisahnya walaupun sebenarnya bukan kenal pun sebelum ni. Memang tak kenal! Daftar ahli bawah Mommy memang semuanya melalui online. Haaa.. bukan mommy yang cari saya yer.. Bukan mommy yang duk terkejar-kejar saya datang rumah ajak join ahli semua bagai..hehe. Semuanya dengan alam siber!

ADAKAH SUPPLEMEN JENAMA SHAKLEE HALAL?

Halalkah supplemen jenama Shaklee? Persoalan ini banyak yang diutarakan oleh para pelanggan saya termasuk anak bisness. Untuk mengetahui dengan lebih lanjut, anda boleh dapatkan maklumat seperti berikut yang dipetik daripada blog http://www.halalscience.com/blog/ seorang penulis buku "Halalkah Ubat Anda". Semoga entri ini memberikan satu pencerahan kepada anda mengenai status halal Shaklee.

Saturday, January 11, 2014

Alfalfa Shaklee : Ubat Resdung?

ubat penawar resdungAnda menghadapi masalah resdung? Tidak selesa setiap kali resdung datang? 

Kerap bersin setiap pagi? Sensitif kepada habuk? Terpaksa menahan diri daripada makanan seafood.. Nyum nyum, sedapnya seafood..Terbayang-bayang keenakannya!

Friday, January 10, 2014

10 TIPS AJAR ANAK MEMBACA DARI PERINGKAT BAYI

Anak-anak merupakan amanah dari Allah swt. Istimewa tentang anak-anak kecil, otak mereka seperti 'SPAN'. Mudah menyerap, mudah belajar dan mudah 'tangkap' apa yang orang diajar oleh orang sekeliling terutamanya ibu bapa. So, arini nak kongsikan beberapa tips dalam mengajar anak-nak bijak membaca. Teruskan bacaan anda..

Wednesday, January 8, 2014

RESDUNG USAH DIBIARKAN: ATASINYA DENGAN SET RESDUNG SHAKLEE

Anda mengalami masalah resdung? Sekian lama menahan kesakitan dan ketidakselesaan akibat resdung? Untuk entri kali ni, saya nak story sikit mengenai resdung secara ringkas. Tapi, baru ku tahu rupanya resdung ni sangat la bahaya sekiranya dibiarkan melarat!

Monday, January 6, 2014

CARA TERBAIK PENYIMPANAN SUSU IBU

Susu ibu merupakan rezeki daripada Allah swt yang tiada galang ganti dengan sesuatu apa sekalipun malah harta dan wang ringgit.

Setiap titisan susu ibu pasti memberikan nilai yang sangat tinggi bagi setiap para ibu. Oleh yang demikian, kebiasaannya para ibu amat mementingkan penjagaan dan penyimpanan susu ibu. Lebih-lebih lagi susu yang dipam ketika bekerja. Sangat berharga! Mahunya boleh menangis sekiranya susu rosak, tumpah dan sebagainya bukan?

Sunday, January 5, 2014

KEISTIMEWAAN BERSAMA SHAKLEE

Alhamdulillah, semalam sempat hadir ke Master Celebration (MasCel) Master Arni dan suaminya, Master Yazid. Keletihan smlm, so hari ni baru la sempat nak kongsikan bersama anda di blog ni..hehe.

Meh, saya nak kongsikan bersama anda suasana sepanjang MasCel smlm. Memang best!