Friday, December 27, 2013

KETAHUI PEMAKANAN YANG MEMBANTU MENINGKATKAN PENGHASILAN SUSU IBU

Masalah susu merudum merupakan permasalahan yang sering dan kerap berlaku di kalangan majoriti ibu-ibu yang menyusukan bayi. Masalah kesihatan, keletihan, stress dan bayi semakin membesar dan mengambil pemakanan sendiri menjadi punca kepada permasalahan susu merudum.

Hari ini, saya ingin kongsikan bersama anda beberapa tips makanan tambahan yang boleh diambil untuk mengatasi masalah penghasilan susu merudum. Jom ikuti 10 jenis makanan yang disarankan oleh pakar:

Thursday, December 26, 2013

KENAPA VITAMIN SHAKLEE MENJADI PILIHAN?

Assalamualaikum semua.. Dah beberapa hari dah tak coret kat entri blog ni. Hari ni terasa nak share entri tentang kenapa vitamin Shaklee menjadi pilihan kami sekeluarga?

Mungkin di kalangan anda mempunyai pilihan vitamin anda sendiri bukan? So, mesti anda ada reason tersendiri mengapa vitamin pilihan anda itu istimewa dan terpilih bukan? Jom, saya ingin kongsikan tentang vitamin pilihan saya pula hari ini..

Monday, December 23, 2013

Nurkids Collection: End of Year Clearance Sale

 Sempena akhir tahun 2013, Nurkids Collection membuat beberapa tawaran penghabisan stok.. SILA hubungi kami di FACEBOOK untuk pembelian.

Friday, December 20, 2013

TIPS MEMPEROLEHI ZURIAT SOLEH SOLEHAH

Perkahwinan merupakan sebuah ikatan suci di antara pasangan lelaki dan perempuan. Melalui perkahwinan, Allah akan pancarkan nikmat ketenangan jiwa dan ketenteraman hati kerana perkahwinan yang menurut tuntutan Ilahi dapat memenuhi fitrah sebagai manusia biasa yang memerlukan kasih sayang, perkongsian dan kebersamaan. Malah, tujuan perkahwinan juga adalah untuk memperolehi zuriat keturunan yang sah di sisi Allah s.w.t. 

Thursday, December 19, 2013

NUTRISI KECANTIKAN KULIT ANDA..

INTERESTED IN BEAUTIFUL SKIN???

Untuk menjadikan kulit anda dalam keadaan yang terbaik, anda mesti menjaganya dari aspek dalaman seperti mana anda menjaganya dari luaran.


Nutrisi kecantikan kulit membantu anda menyediakan nutrien-nutrien yang penting yang diperlukan oleh kulit setiap hari..


Anda perlu ketahui bahawa kulit yang sihat dan cantik adalah hasil daripada apa yang anda pilih setiap hari… Apa yang anda makan, itulah yang akan membentuk diri anda. Bukannya dengan pembedahan mahupun suntikan yang memberikan kesan yang segera tetapi bermasalah di kemudian hari. 

Wednesday, December 18, 2013

KEISTIMEWAAN GLA COMPLEX SHAKLEE

GLA Complex Shaklee? Rasanya ramai yang dah familiar kan dengan GLA Complex Shaklee ni.. Lebih-lebih lagi di kalangan pengguna wanita. Mana tak nya, kebiasaannya, GLA ini seringkali dikaitkan dengan kecantikan dan masalah kesihatan wanita.

Ingin mengetahui mengenai keistimewaan dan manfaat GLA Complex ni? Jom teruskan bacaan anda bersama saya..

Keistimewaan dan Kebaikan Vitamin C Shaklee

1 tablet Vita C Shaklee menyamai dengan 7 setengah biji oren? Betul ke? Tak bahaya ke terlalu berasid sangat? Haaa..mesti anda pun tertanya-tanya mengenai persoalan ni Kan? Saya pun pernah diajukan soalan yang sama. 

Tak bahaya ke untuk buah pinggang? Jangan tak tahu, Vita C Shaklee tak sama dengan Vita C Organik yang lain tau! Nak tahu kenapa? Teruskan bacaan anda.. Saya akan explain kenapa Vita C Shaklee istimewa..

Sunday, December 15, 2013

SET PANTANG SHAKLEE

Anda seorang ibu hamil yang sedang menunggu hari? Buat pertama kali menimang cahaya mata? Rasa teruja dengan bakal kelahiran? Ataupun berpantang anak-anak sebelum ini, tetapi terasa tidak puas hati dengan set pantang yang digunakan? Luka lambat sembuh dan masih terasa sengal-sengal badan walaupun setelah berbulan kelahiran? Mesti anda tercari-cari set pantang yang sesuai bukan? Yang penting, asalkan ianya berbaloi dengan pelaburan yang anda bayar nanti pastinya bukan..

Saturday, December 14, 2013

GROUP 'CIRCLE' SHAKLEE

Assalamualaikum semua.. Fuh, hari yang agak memenatkan dan padat hari ni. Seharian ada urusan luar. Dari jam 10 pagi, smpai la jam 10 malam baru sampai rumah.

Apa yang saya duk sibuk sangat seharian ni ek?

Friday, December 13, 2013

MANFAAT MINYAK IKAN (OMEGA GUARD) UNTUK KESIHATAN

Tahukah anda, satu kaum Eskimo di Greenland (Inuits) tidak mempunyai istilah untuk penyakit JANTUNG? Walaupun mereka memiliki 42 nama untuk salji. Ada yang tahu kenapa?

Meh kita cerita lebih lanjut tentang perkaitan tajuk entri saya kali ni. Kaum Inuits di Greenland tidak langsung terdedah kepada ancaman penyakit JANTUNG disebabkan mereka menjadikan lemak dan daging ikan laut dalam air sejuk sebagai makanan utama harian mereka. Wow, sangat beruntung bukan?

GMO vs Non GMO..


Fears about genetically modified organism (GMO) foods have been increasing. One of the biggest and more sinister worries is that the consumption of GMO foods could up the risk for cancer.

A French study released last year garnered a lot of press and interest after it claimed that GMO corn fed to rats caused tumors. The study was met with both fear from the public and scorn by other researchers, who discounted the claims linking GMO corn to tumor growth. Many experts in the field called the study pseudoscience and that it deliberately attempted to stoke fears over the consumption of GMO foods.

Wednesday, December 11, 2013

BERTAWAKKALLAH!!


Kita melalui proses kehidupan, yang semakin hari semakin bertambah umur kehidupan kita..

Tidak ada siapa yang boleh menjangka, apa yang akan berlaku pada keesokan harinya secara tepat..

Tetapi ALLAH azza wajalla yang menetapkan perjalanan hidup kita.. Mengetahui apa yang terbaik untuk hamba-hambaNYA yang bertaqwa..

Tuesday, December 10, 2013

OMEGA GUARD: MENCEGAH MASALAH JANTUNG DI KALANGAN WANITA

Kajian terbaru menunjukkan bahawa pembunuh utama wanita adalah masalah jantung berbanding ancaman kanser payudara dan kanser serviks. Menurut Persekutuan Jantung Dunia, seramai 17.3 juta orangmeninggal dunia setiap tahun akibat sakit jantung dan 8.6 juta daripadanya adalah WANITA!

Sunday, December 8, 2013

TERLALU KURUS? KENALI SET GAIN WEIGHT SHAKLEE


Terlalu kurus? Risau? Fikir macam-macam cara nak naikkan berat badan? Mungkin istilah ‘menambah berat badan’ ini jarang diperkatakan bagi mereka yang tiada masalah berat badan mahupun yang memiliki berat badan berlebihan kerana kebanyakan dari rakyat Malaysia mengalami masalah berat badan berlebihan. Sudah tentunya penurunan berat badan sering diperkatakan oleh kebanyakan rakyat Malaysia berbanding penambahan berat badan bukan? Dan..Menjadi kebiasaan bahawa masalah kesihatan kebanyakannya menyerang bagi mereka yang mengalami masalah berat badan berlebihan.. Tapi, tahukah anda kekurangan berat badan juga mengundang kemungkinan pelbagai jenis penyakit? 

Saturday, December 7, 2013

SUPPLEMEN DAN VITAMIN PENTING UNTUK IBU HAMIL

Menurut sebuah kajian, pengambilan multivitamin dan asid folik sebelum dan semasa kehamilan dapat mengurangkan risiko neuroblastoma, leukemia, dan barah otak kepada bayi. Oleh itu, ramai pakar yang bersetuju bahawa pengambilan vitamin adalah baik dan mengesyorkan vitamin mula diambil ketika anda bersedia untuk hamil. 

KEISTIMEWAAN MENJADI SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR (SID)


Setiap sesuatu yang kita join mesti ada kesitimewaan kan? Shaklee turut menyediakan ruang dan peluang untuk saya, anda dan kita semua mencapai impian yang TIDAK MUSTAHIL untuk digapai! So, apa tunggu lagi? Jom kita view apa ruang yang disediakan oleh Shaklee untuk kita semua. Pilihan? Semestinya di tangan anda sendiri. Yang penting, Anda usaha, Anda dapat..

Friday, December 6, 2013

70 TIPS MEMENANGI HATI ISTERI ANDA

 Alhamdulillah, Jumaat yang penuh barakah..Redup je arini.. Alhmdulillah, 4 tahun yang lalu, jam dan ketika ini baru saje termeterai lafaz sakinah bersama insan tersayang, suami tercinta. Kini, 6 Disember 2013.. 4 tahun yang dilalui penuh dengan suka dan duka dikongsi bersama dengan seorang puteri comel, Nur Hanan. 

Sekadar perkongsian hari ini, Tips bagi para suami yang ingin memenangi hati isteri. Moga dapat manfaat bersama.. 

Thursday, December 5, 2013

16 SEBAB KENAPA ANDA PERLUKAN VITAMIN

Fikirkan sejenak..
Kenapa kita perlukan vitamin? Bukan untuk hari ini, malah untuk hari esok yang lebih sihat. Fikir-fikirkan dan jadi lah pengguna yang bijak!

1) PENGHADAMAN MAKANAN YANG TIDAK SEMPURNA. Ini boleh terjadi bila anda tidak mengunyah makanan dengan secukupnya atau anda makan dengan kadar yang agak cepat. Saiz partikel makanan yang agak besar tidak boleh dicerna dengan sempurna oleh sistem penghadaman anda. Orang yang memakai gigi palsu harus lebih berhati-hati dengan situasi begini.

KELEBIHAN OMEGA GUARD SHAKLEE

Omega 3? Siapa di kalangan anda yang tidak pernah mendengar mengenai Omega 3? Mesti semua dah familiar dengan Omega 3 bukan?  

Omega 3 merupakan asid lemak penting yang diperlukan tetapi tidak dapat dihasilkan sendiri oleh badan manusia. Bagaimana nak dapatkan keperluan lengkap Omega 3? Mahu atau tidak, kita perlu mengambil Omega 3 melalui diet makanan seharian. Namun, adakah mencukupi mengikut diet yang diperlukan?

Wednesday, December 4, 2013

CARA MUDAH SERTAI SHAKLEE

Selamat pagi semua.. InsyaAllah hari ini saya akan kongsikan bersama anda bagaimanakah step mudah untuk menyertai kami sebagai Shaklee Independent Distributor..  ^_^

Anda hanya perlu membuat pilihan di antara pilihan-pilihan menarik berikut:


Tuesday, December 3, 2013

Kenapa Shaklee Pilihan Saya?

Ramai yang mengajukan pertanyaan kenapa Shaklee menjadi pilihan saya? 

Sedangkan Shaklee ni sistem ala-ala Multi Level Marketing (MLM). Nak join ahli siap bincang, tanya, mintak izin suami lagi tu. Tapi sy yakin Shaklee ada ‘sesuatu’.

OMEGA GUARD SESUAI UNTUK SEMUA

Selamat pagi semua.. Jam menunjukan pukul 00.54 pagi.. Hari ni dah msuk hari ke-3 dah bulan Disember.. Masih belum terlambat lagi utk saya sharing dengan anda semua PROMO Shaklee bulan ni.. Taraaaa.. OmegaGuard Shaklee..I Likee! Istimewa untuk ahli saja yer..

Tak sabar-sabar rasa nak share dengan anda semua tentang OmegaGuard Shaklee ni..

Meh kita lihat siapa yang sesuai utk mengambil OmegaGuard ini.. 

Monday, December 2, 2013

SET KESUBURAN SHAKLEE

Mengambil supplement (vitamin & mineral) adalah baik untuk menambah kesuburan

Menurut kajian yang dibuat oleh Harvard Medical School, tahap kesuburan boleh dinaikkan dengan pengambilan Multivitamin & Multimineral. 
Mari kita lihat satu persatu bagaimana Set Kesuburan Shaklee ini membantu dalam kesuburan.

11 TIPS TINGKATKAN KESUBURAN SUAMI ISTERI



Dikurniakan cahayamata adalah idaman setiap pasangan suami isteri. Namun atas sebab-sebab tertentu, banyak pasangan yang masih dalam penantian dan masih mencari cara nak dapat anak.. Antara masalah yang dihadapi oleh pasangan suami isteri adalah kesuburan.. Berikut beberapa usaha yang boleh dilakukan untuk merealisasikan impian anda, INSYAALLAH.. Never Lose Hope:) :

Friday, November 29, 2013

Baju Menyusu Eksklusif De'Hanan

Assalamualikum...

Nurkids menyediakan baju menyusu untuk para ibu sekalian..

Ada banyak design yang anda boleh pilih. Antaranya:

JOM AMBIL SUPPLEMENT...(^_^)


  Jom tengok video dibawah:


video

Jom melabur untuk hari-hari yang lebih sihat.
Lakukan perubahan untuk masa depan yang lebih baik..

Segera hubungi saya untuk maklumat lebih lanjut mengenai supplement anda.
Sila klik: nurkids @ De'Hanan




Enjoy your life

TAZKIRAH JUMAAT: BAHAGIAKAH AKU???

Assalamualaikum..
Salam Jumaat..

Hari-hari setiap insan berlalu dengan ketentuan Allah...
Keadaan setiap insan berubah setiap hari...
Insan..., apabila dia beribadah kepada Allah, keadaannya tidak sama... sentiasa berubah...

Ada hari, kita solat, kita rasa dekat dengan Allah...
Ada hari, kita baca Qur'an, kita rasa dekat dengan Allah...
Ada hari, kita bangun malam, rasa khusu' beribadah...

Thursday, November 28, 2013

KENALI ALFALFA




Ladang alfalfa
Alfalfa atau nama latinnya Medicago Sativa L adalah tanaman hutan liar tertua di dunia. Ia termasuk di dalam keluarga kekacang.  Ia merupakan pusat pengumpulan segala nutrien. Akar tunjangnya yang mengunjur sedalam enam meter ke bawah mampu menyerap pelbagai zat dan mineral daripada mendapan di dalam tanah, sementara daunnya mengumpul klorofil yang banyak melalui proses fotosintesis semulajadi. Alfalfa mengandungi vitamin A, C dan E serta kalsium, potasium, fosforus dan zat besi.

KENAPA PERLU AMBIL SUPPLEMENT?


Why supplement???
Take a few second to think about it...

Wednesday, November 27, 2013

Jadikan Dunia ini Lebih Sihat..

Luangkan sedikit masa anda untuk menonton video dibawah:

video

Bumi ini sudah semakin tidak sihat...
Lakukan sedikit perubahan demi kehidupan yang lebih sihat...
Berilah harapan untuk generasi akan datang hidup dengan sejahtera...




Enjoy your life

Tuesday, November 26, 2013

NEVER LOSE HOPE....

JANGAN PUTUS HARAPAN, WAHAI INSAN YANG BERDUKA CITA...

video


Kehidupan yang dilalui manusia, penuh dengan suka dan duka...

Terkadang seorang insan terduduk memikirkan nasibnya... Melihat orang lain berada di dalam kegembiraan dan kebahagiaan.. Dan merasakan hidup kita ini penuh dengan penderitaan apabila ditimpa musibah.. NAMUN adakah kita benar-benar faham apa itu kebahagaian dan ketenangan di dalam hidup...