Saturday, July 4, 2015

4 Rahsia Kekal Menyusu Ketika Berpuasa di Bulan Ramadan

Bagi ibu hamil dan menyusu, puasa pada bulan Ramadan merupakan satu cabaran yang harus ditangani dengan baik. Persediaan fizikal dan mental yang mencukupi diperlukan sepanjang melalui fasa hamil dan menyusu dalam bulan Ramadan. 

Mungkinkah anda salah seorang ibu menyusu yang sedang tercari-cari langkah dan tips bagaimana untuk memastikan anda kekal menyusu dengan bekalan yang mencukupi sepanjang Ramadan.

Bagaimana caranya? Ikuti pengalaman dan rahsia Puan Salwa Salleh kekal menyusu selama 7x Ramadan. 

Ikuti perkongsian beliau bagaimana beliau lakukan supaya bekalan sepanjang Ramadan mencukupi untuk anak beliau. Apakah yang beliau lakukan?
5 Rahsia Kekal Menyusu Sepanjang Ramadan


Saya kongsikan rahsia beliau kekal menyusu biarpun ketika berpuasa;
 1. Pastikan konsep supply and demand diutamakan. Maksudnya, tubuh kita akan teransang apabila susu mula dikosongkan. Tubuh akan mula bekerja semula apabila susu kosong. So, teruskan banyakkan sesi direct penyusuan dan mengepam ketika di pejabat. 
 2. Pastikan cukup minum air kosong minimum 3 liter sehari biarpun sedang berpuasa. Air membantu meningkatkan penghasilan susu. 
 3. Elakkan stress kerana ia boleh mengganggu penyusuan. Katakan pada diri anda yang susu anda mencukupi!
 4. Amalkan pengambilan supplement VitaLea, B-Complex, Alfalfa, Energizing Soy Protein (ESP) dan Performance Drink.

Inilah rahsia beliau mengekalkan tenaga sepanjang Ramadan biarpun sedang menyusu badan sepenuhnya. 


Mengapakah supplement ini penting dan membantu penyusuan anda?

 1. Badan manusia memerlukan zat dan mineral yang mencukupi lebih-lebih lagi ketika menyusu. 
 2. Pengambilan supplement ini membantu tubuh mendapat zat yang mencukupi lalu disalurkan kepada anak. 
 3. Energizing Soy Protein mempunyai kadar indeks glimeks yang rendah. Oleh yang demikian, ibu akan merasa kenyang lebih lama, tidak mudah lapar dan anak lebih kenyang menyusu dengan kadar yang diperlukan. 
 4. Performance Drink bertindak untuk mengelakkan tubuh ibu daripada terdehidrasi sepanjang menyusu ketika berpuasa. 
 5. Kesemua supplement ini memberikan tenaga kepada ibu menyusu. Malah, ia mengelakkan daripada cepat letih, kerap mengantuk dan tidak bermaya

Bagaimana dengan anda? Harus diingat, penyusuan susu ibu sepenuhnya memberikan impak dan manfaat yang berganda kepada anak berbanding bergantung sepenuhnya dengan susu formal. Mahukan maklumat lanjut berkaitan produk? 
Hubungi saya,
Whatsapp 019-3405054 (Puan Hafizah)

11 comments:

 1. Set menyusu shaklee dan tambahn performance drink sangat membantu sekali dalam menjalankan ibadah puasa kali ini. Badan sentiasa bertenaga dan juga bayi cukup air susu dan sangat ceria. Nasib baik kenal shaklee awal-awal.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Seronoknya Nila..Fiza belum pernah lagi rasai menyusu dengan set Shaklee..Almaklum la, kenal Shaklee lepas anak stop nyusu 3 tahun..hihi. Tunggu 2nd baby la plk..^_^

   Delete
 2. Set menyusu shaklee dan tambahn performance drink sangat membantu sekali dalam menjalankan ibadah puasa kali ini. Badan sentiasa bertenaga dan juga bayi cukup air susu dan sangat ceria. Nasib baik kenal shaklee awal-awal.

  ReplyDelete
 3. Set menyusu shaklee memang terbukti berkesan dan terbaik.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Betul betul kak ain..Seronok je bile tengok orang merasai manfaatnya kan..^_^

   Delete
 4. memang betul menyusu di bulan puasa ni memerlukan persedian mental yang tinggi. Ramai kawan saya terpaksa berbuka puasa sebab tak tahan lapar dan dahaga sebab menyusu

  ReplyDelete
  Replies
  1. Betul.. Memang perlukan persedian dari sudut mental dan ilmu.. Kalau main redah je, kite juga yang rugi.. So, ibu menyusu kene ada persediaan..

   Delete
 5. memang betul menyusu di bulan puasa ni memerlukan persedian mental yang tinggi. Ramai kawan saya terpaksa berbuka puasa sebab tak tahan lapar dan dahaga sebab menyusu

  ReplyDelete
 6. Saya pun puasa sambil menyusu...mmg dahaga sgt..lebih2 lg kalau anak asyik mengempeng je...mujur ade shaklee

  ReplyDelete
 7. Saya pun puasa sambil menyusu...mmg dahaga sgt..lebih2 lg kalau anak asyik mengempeng je...mujur ade shaklee

  ReplyDelete
 8. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete