Wednesday, February 5, 2014

FUNGSI MULTIVITAMIN VITA-LEA IRON FORMULA SHAKLEE

Alhamdulillah, habis sudah cuti-cuti Malaysia di Kuala Terengganu sepanjang cuti Raya Cina.. Hari ini, memulakan rutin macam biasa masuk 'kerja' semula..Hehe, kerja dari rumah.

Tak sempat-sempat nak update produk PROMO pilihan Shaklee bulan ni utk ahli sahaja. Actually, dah dapat info produk promo bulan ni seawal jam 12 pagi 1 Februari lepas. Tapi disebabkan sedang bercuti, tak sempat nak update di blog produk promo bulan ni. Nak tahu apa produk promo bulan ni..


Produk Multivitamin dan Multimineral menjadi pilihan promo Shaklee bulan ni. VITALEA IRON FORMULA. Ya, Vita-Lea menjadi produk Promo sepanjang bulan Februari ni. Beli 6, percuma 1.. Istimewa untuk ahli Shaklee sahaja. Woww, best kan jadi ahli?

Vita-Lea Shaklee merupakan multivitamin dan mineral pertama dicipta di dunia. Shaklee membelanjakan berbilion ringgit untuk mengeluarkan produk multivitamin ini. Asalnya ia dikenali sebagai "Vitalize-Mineral" dan disingkatkan sebutan kepada "Vita-min", dan asal perkataan vitamin yang disebut kini sebenarnya adalah dari Shaklee. 90 tahun dahulu, Vita-Lea dihasilkan dalam bentuk cecair. Tetapi kini, Shaklee merubah kepada bentuk tablet seiring dengan peningkatan teknologi semasa. 


Setiap tablet mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diekstrak daripada sayuran dan buah, 12 vitamin dan 7 mineral penting sebagaimana disarankan oleh RDA. 

Tablet Vita-Lea ini disaluti dengan serbuk nutrisi (spirulina). Ia dihasilkan dengan kaedah terkini dan teknologi eksplosif yang kompleks, disebut sebagai "Explo-Tab". Ia merupakan tablet multivitamin yang paling pantas terlarut di dunia dan juga dalam tubuh manusia. 

Sementara tu, mari kita lihat apa kelebihan dan kebaikan Multivitamin keluaran Shaklee ni..

MANFAAT UTAMA VITALEA IRON FORMULA:
1) Penambahan Tenaga Segera-Pemberi tenaga, kecergasan tubuh dan kekuatan mental, sekaligus membantu sistem memori dan fokus dalam aspek pembelajaran mahupun kerja seharian.

2) Pelengkap Nutrisi- Kekurangan pelbagai vitamin dan mineral penting akibat amalan diet yang tidak seimbang, terutamanya mereka yang mengamalkan sayuran (vegeterian) dan anemia.

3) Keupayaan Sistem Produktif- Penting kepada kanak-kanak dan remaja yang sedang membesar.

4) Metabolisme- Sangat membantu dalam stimulasi metabolisme dan melambatkan proses penuaan.

5) Elemen Penting dalam Sel Tubuh- Menyediakan asas nutrisi, memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru, membantu proses pembesaran, pertumbuhan rambut, otot, kulit, kuku, dan hormon serta menjaga kesihatan tirod.

6) Melindungi Organ- Melindungi fungsi buah pinggang, jantung dan hati. 

Selain itu, Vita-Lea juga sangat sesuai dan menjadi salah satu vitamin penting bagi ibu hamil dan ibu berpantang. So, jangan lepaskan peluang grab Vita-Lea sekarang!!!


Hubungi kami untuk:
*Membuat tempahan sebarang produk Shaklee
*Join ahli Shaklee dan mulakan bisnes dan jana income hanya dari rumahCOD: Sekitar Klang-Shah Alam dan Bangsar
Pengeposan seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak, Singapura dan Indonesia.

Never Lose Hope...


*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit*

No comments:

Post a Comment