Friday, February 21, 2014

KELEBIHAN ZINC COMPLEX SHAKLEE

Mungkin ramai yang telah maklum bahawa Zinc merupakan khazanah penting bagi seorang lelaki. Zinc di dalam prostat lelaki adalah 10 kali ganda dari organ badan lain. Zinc memainkan peranan yang penting dalam organ seks lelaki. Oleh yang demikian, zinc amat diperlukan sejak awal remaja hingga ke usia tua.

Defisiensi yang serius akan mengakibatkan masalah seperti:
1) Kematangan organ seks yang lambat.
2) Impoten
3) Perkembangan yang kecil atau pincang pada testikel
4) Kiraan sperma yang rendah
5) Kemerosotan fungsi seksual
6) Penuaan pra-matang
7) Keguguran rambut  

Tapi, adakah keperluan Zinc hanya untuk lelaki sahaja? Tentunya tidak sama sekali. Wanita juga memerlukan Zinc dalam tubuh mereka. Mari kita kenali dengan lebih lanjut berkaitan manfaaat utama Zinc Complex dalam konteks tajuk yang saya bincangkan hari ini..

Tahukah anda, kekurangan Zinc dalam badan boleh menjadi punca kepada beberapa masalah kesihatan? Jom, kita ketahui dengan lebih lanjut kesan yang akan timbul akibat kekurangan zinc dalam tubuh.

KESAN KEKURANGAN ZINC:

1) Hilang selera makan, dan minat terhadap makanan.
2) Jerawat.
3) Keguguran rambut.
4) Kurang deria bau dan rasa
5) Kuku rapuh dan tanda putih-putih pada kuku.
6) Masalah kulit. Kulit bersisik, pucat dan tidak bermaya.
7) Luka lambat sembuh.
8) Jangkitan berulang.
9) Sukar tidur.
10) Masalah kesuburan bagi lelaki.
11) Menjadi terlalu sensitif.
12) Kadar kolesterol yang tinggi.
13) Cirit-birit.
14) Pertumbuhan abnormal dari segi fizikal dan mental di kalangan kanak-kanak

SUMBER PENGAMBILAN ZINC MELALUI MAKANAN:
1) Cara terbaik untuk mendapatkan tahap yang sesuai zink adalah melalui makanan mentah, tidak dimasak kerana zink boleh hilang dalam proses memasak. 
2) Ikan 
3) Telur 
4) Kekacang
5) Daging tanpa lemak 
6) Ayam 
7) Yogurt 
8) Bijirin sarapan diperkuat. 
9) Tiram (kaya dengan zinc)

Oleh yang demikian, pengambilan  makanan yang tinggi dengan Zinc dari diet harian adalah sangat penting. Namun, sekiranya makanan harian kita tidak mampu memenuhi keperluan zinc yang diperlukan sepatutnya, pengambilan supplement sangat-sangat membantu terutamanya bagi mereka-mereka yang Vegetarian.

Shaklee juga turut memiliki produk supplemen yang dinamakan sebagai Zinc Complex.

MANFAAT UTAMA ZINC COMPLEX:

1) Mengaktifkan 200 jenis enzim: zinc berkebolehan menggabung DNA, RNA dan protein seterusnya merangsang regenerasi sel. ia juga mengaktifkan lebih 200 jenis enzim  di dalaam tubub kita untuk memelihara metabolisma gigi dan pertumbuhan para remaja.

2) Membentuk kolagen: membantu pembentukan protein dan kolagen untuk pertumbuhan dan perkembangan kulit, kuku dan organ.

3) Memperbaiki Diabetes: Membantu pengeluaran insulin, mengekalkan fungsi insulin dan memperbaiki diabetes.

4) Bintik putih di kuku: Bintik putih dikuku adalah tanda defisiensi zinc, yang boleh menyebabkan depresi, lemah daya ingatan, mudah sakit, pemulihan luka yang lambat, pembengkakan prostat, anemia, lemah penglihatan atau hilang daya ingatan.

5) Mempertingkatkan sistem imun: Membantu pengeluaran kelenjar thymus iaitu mempertingkatkan sistem imun dengan pengeluaran T-Cells untuk menentang kanser dan menghalang infeksi penyakit.

6)Memperbaiki masalah prostat: melindungi kesihatan prostat, memperbaiki dan menyembuhkan benign prostatomegaly dan keadaan kerap kencing. kajian menunjukkan pengambilan harian zinc dapat mengurangkan prostatomegaly/ pembengkakan prostat dalam kadar 70%.

7) Kemampuan seks lelaki: Pengambilan zinc untuk jangka masa panjang mampu memperbaiki kemampuan seks lelaki, impoten, meninggikan kiraan sperma. Zinc secukupnyapenting untuk keupayaan seks yang bertenaga.

8) Ovulasi wanita: Wanita memerlukan zinc untuk ovulasi, zinc juga membantu penguncupan uterus , mengembalikan daya ketahanannya.

9) Mempebaiki radang kulit: Kajian menunjukkan pengambilan zinc sebanyak 4-8 tablet akan memperbaiki radang kulit seperti akne dan jerawat.

10) Mengekalkan deria bau: Untuk mengekalkan derai bau yang sihat dan sensitif.


Hubungi kami untuk:
*Membuat tempahan sebarang produk Shaklee
*Join ahli Shaklee dan mulakan bisnes dan jana income hanya dari rumahCOD FREE: Sekitar Klang-Shah Alam dan Bangsar
Pengeposan seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak, Singapura dan Indonesia.

Never Lose Hope...

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.No comments:

Post a Comment