Saturday, June 7, 2014

16 Sebab Makanan Rendah Indeks Glisemik Baik Untuk Anda.



Memang tidak dapat dinafikan bahawa makanan rendah indeks glisemiknya adalah sangat baik untuk kesihatan kita. Ia bukan sahaja memberikan kita tenaga yang berkekalan malah ia dapat membantu kita mengelakkan daripada menghidap kebanyakan penyakit yang berisiko tinggi.





Berikut adalah 16 sebab makanan rendak indeks glisemik baik untuk kita:

1. Mengurangkan Risiko Diabetes

2. Mengurangkan Risiko Sakit Jantung

3. Mengurangkan Risiko Strok

4. Mengurangkan keradangan.

5. Mengurangkan jerawat

6. Menguatkan sistem imun.

7. Membantu mengurangkan berat badan.

8. Mengurangkan risiko kanser payudara

9. Membantu meningkatkan pengambilan serat.

10. Mengurangkan Homocysteine.

11. Menambahkan tenaga.

12. Memberikan ketenangan.

13. Meningkatkan kecerdasan otak.

14. Memperbaiki PMS dan masalah wanita.

15. Meningkatkan IQ kanak-kanak.

16. Meningkatkan daya serapan vitamin C.

Anda adalah apa yang anda pilih untuk makan...

Jangan salah membuat pilihan. 

Related: Protein: Keperluan Tubuh Badan

Never Lose Hope...

No comments:

Post a Comment