Memang tidak dapat dinafikan bahawa
makanan rendah indeks glisemiknya adalah sangat baik untuk kesihatan kita. Ia
bukan sahaja memberikan kita tenaga yang berkekalan malah ia dapat membantu
kita mengelakkan daripada menghidap kebanyakan penyakit yang berisiko tinggi.
Berikut adalah 16 sebab makanan
rendak indeks glisemik baik untuk kita:
1. Mengurangkan Risiko Diabetes
2. Mengurangkan Risiko Sakit Jantung
3. Mengurangkan Risiko Strok
4. Mengurangkan keradangan.
5. Mengurangkan jerawat
6. Menguatkan sistem imun.
7. Membantu mengurangkan berat
badan.
8. Mengurangkan risiko kanser
payudara
9. Membantu meningkatkan pengambilan
serat.
10. Mengurangkan Homocysteine.
11. Menambahkan tenaga.
12. Memberikan ketenangan.
13. Meningkatkan kecerdasan otak.
14. Memperbaiki PMS dan masalah
wanita.
15. Meningkatkan IQ kanak-kanak.
Anda adalah apa yang anda pilih untuk makan...
Jangan salah membuat pilihan.
Related: Protein: Keperluan Tubuh Badan
No comments:
Post a Comment