Thursday, December 5, 2013

KELEBIHAN OMEGA GUARD SHAKLEE

Omega 3? Siapa di kalangan anda yang tidak pernah mendengar mengenai Omega 3? Mesti semua dah familiar dengan Omega 3 bukan?  

Omega 3 merupakan asid lemak penting yang diperlukan tetapi tidak dapat dihasilkan sendiri oleh badan manusia. Bagaimana nak dapatkan keperluan lengkap Omega 3? Mahu atau tidak, kita perlu mengambil Omega 3 melalui diet makanan seharian. Namun, adakah mencukupi mengikut diet yang diperlukan?

Omega 3 boleh diperolehi melalui tumbuhan seperti bayam dan brocolli dan minyak ikan seperti sardin, salmon dan sebagainya. Namun, Omega 3 yang terhasil daripada tumbuhan tidak dapat menghasilkan keperluan DHA dan EPA lengkap yang diperlukan oleh badan. So, yang paling sesuai adalah pengambilan Omega 3 melalui minyak ikan.. Tetapi perlu diingat, sumber omega-3 daripada ikan adalah berisiko tinggi mengandungi logam berat seperti merkuri, yang berbahaya kepada kesihatan kita, terutama jika sumber ikan tersebut diperolehi dari perairan yang tercemar..

Sumber Omega 3: Sayuran seperti bayam dan brocoli, telur, daging, kekacang dll.

Pilihan saya dan keluarga? Pastinya Omega Guard Shaklee..Dijamin selamat, semulajadi dan halal..^_^

Kelebihan dan keistimewaan Omega Guard Shaklee:
1) Menggunakan minyak ikan terbaik di dunia.
Shaklee Omega Guard diekstrak dari ikan laut air sejuk (sardin, mackerel, herring, anchovies) di perairan negara Jepun. Shaklee juga menggunakan ikan yang memiliki kadar merkuri yang paling rendah.

2) Ia bukan dari minyak HATI ikan.  
Omega Guard tidak diekstrak dari minyak hati ikan kerana kadar toksik sangat tinggi di bahagian hati. Omega Guard Shaklee mengandungi 3 kali lebih tumpat daripada ketumpatan hati minyak ikan.

3) Merupakan minyak ikan yang paling tulen di dunia.
Ia mengandungi rangkaian spectrum penuh 7 jenis asid lemak Omega 3 semulajadi termsuk EPA, DHA, ALA dan banyak lagi yang diperlukan oleh badan. Badan kita tidak mampu menghasilkan asid lemak ini untuk proses metabolisme badan dan sebagainya.
  
4) Shaklee menggunakan kaedah ultratulen bergred farmaseutikal teknologi terkini. 
Ia dihasilkan melalui suatu proses penyulingan proprietari tiga molukel untuk mengekstrak asid lemak omega 3 yang paling PEKAT, TULEN dan paling SEMULAJADI, lalu menyingkirkan bahan berbahaya yang tidak diperlukan seperti plumbum, merkuri, arsenic, kadmium, dioksin dan PCB (Polychlorinated biphebyl) yang merupakan bahan kimia industri yang paling bertoksik. Dalam erti kata lain, Shaklee melakukan 3 peringkat penyulingan berbanding produk lain (hanya 2 peringkat) sahaja, di mana kebiasaan kos keseluruhan yang amat tinggi. 

Pilihan anda bagaimana? Omega Guard sangat sesuai untuk semua lapisan usia samada ibu hamil, menyusu, kanak-kanak, lelaki dewasa, orang tua yang mementingkan kesihatan optimum. Peliharalah kesihatan anda bermula sekarang untuk hari-hari mendatang yang lebih sihat!
Hubungi kami untuk:
*Membuat tempahan sebarang produk Shaklee
*Join ahli Shaklee dan mulakan bisnes dan jana income hanya dari rumah
COD: Sekitar Klang-Shah Alam dan Bangsar
Pengeposan seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak, Singapura dan Indonesia.

Never Lose Hope...


*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit*

No comments:

Post a Comment