Monday, September 22, 2014

Vivix Membantu Masalah Sendi Rheumatoid Arthritis

Adakah anda tergolong di dalam kalangan individu yang mempunyai masalah Sendi? Mengalami sengal-sengal di bahagian sendi. Sukar untuk berjalan dan kerap rasa letih? Kesakitan di bahagian sendi seperti tangan, lutut, sendi jari kaki, bahu dan sebagainya. Tidak boleh melakukan kerja terlalu banyak dan terlalu lama? Tahukah anda, ia merupakan antara tanda-tanda anda memiliki masalah sendi Arthritis? Adakah masalah sendi ini tidak boleh di atasi? Apakah punya jalan penyelesaian untuk mengatasi masalah sendi Arthritis ini?

Hari ini saya nak share tentang perkembangan seorang pelanggan saya yang mengalami masalah sendi Rheumatoid Arthritis (RA) sejak 2 tahun yang lalu. Namun, telah mengamalkan pengambilan Vivix Shaklee sejak 4 bulan yang lalu. 

Apakah itu Sendi Rheumatoid Arthritis?

Sendi Rheumatoid Arthritis merupakan keadaan di mana berlakunya kecelaruan dalam sistem autoimun tubuh lalu menyerang tubuh pesakit itu sendiri. Faktor ketidakseimbangan sistem imun tubuh ini menyebabkan berlakunya keradangan pada sendi, terutamanya di selaput syvonium. Apabila cecair syvonium ini berlebihan, maka berlakulah masalah keradangan sendi antaranya sendi menjadi bengkak, sakit dan tegang. Kebiasaannya ia akan melalui tempoh kesan yang agak lama. Apabila ianya berlarutan terjadi, maka ia boleh menjadi punca kepada kerosakan tulang sekaligus menjadi punca kepada masalah radang sendi seperti Rheumatoid Arthritis ini.

Kebiasaannya, masalah sendi Rheumatoid Arthritis ini akan berlaku antara umur 30-50 tahun. Tapi, tidak mustahil ianya juga boleh terjadi selain daripada tempoh usia ini. Kebanyakan pesakit Rhematoid Arthritis ini terdiri daripada kalangan wanita berbanding lelaki.

Apakah Gejala atau Tanda Rheumatoid Arthritis?

Antara gejala penyakit Rheumatoid Arthritis ini adalah seperti berikut:
1) Sakit dan bengkak pada sendi di kedua-dua belah kaki dan tangan
2) Sendi menjadi kaku terutamanya ketika waktu pagi atau berehat terlalu lama
3) Berasa letih dan lesu
4) Kekeringan mata dan mulut
                                    
Berbalik kepada info asal saya sebelum ini, hari ini saya ingin berkongsi tentang perkembangan seorang pelanggan saya yang mengalami masalah Rheumatoid Arthritis ini sejak 2 tahun yang lalu. Namun, harap maaf saya tidak menyelitkan gambar sebagai rujukan anda semua atas faktor-faktor tertentu. 

Apa yang saya ingin kongsikan di sini, saya dapat melihat pelbagai perubahan positif terhadap masalah Rheumatoid Arthritis beliau bermula pada bulan pertama sehingga memasuki fasa bulan ke-4 kini dengan bermula sebotol Vivix dan kini menjadi pengamal Vivix tegar untuk botol yang ke-4!

Bulan 1: Berjalan amat perlahan, terpaksa berjalan sambil memegang kerusi, dinding, perlukan bantuan orang lain untuk berjalan, muka agak cengkung, tidak boleh melakukan tugas berat, tidak boleh berdiri terlalu lama, badan menjadi kurus.

Bulan 2: Masih belum nampak banyak perubahan. Tapi nampak lebih bertenaga sedikit dari bulan-bulan sebelumnya dan ketika saya menemuinya beberapa tahun lalu. Namun, beliau masih meneruskan pengambilan Vivix kerana beranggapan bahawa supplement memerlukan masa yang agak berbeza untuk menampakkan hasil bagi setiap individu dan sakit yang mungkin berbeza-beza. 

Bulan 3: Badan mulai nampak seri dan tidak cengkung. kelihatan lebih mudah untuk berjalan berbanding sebelum ini. Tetapi masih lagi mengadu terasa sakit apabila berdiri lama. Dah boleh mulai melakukan tugas-tugas harian sedikit sebanyak. 

Memasuki Bulan 4 : Semalam saya menemui pelanggan ini untuk menghantar Vivix botol ke-4. Apa yang mengejutkan saya, banyak perubahan yang saya lihat kali ini. Antaranya, pelanggan saya lebih lincah dari bulan-bulan sebelum ini, berjalan lebih laju dan tiada lagi mengesot sebelah kakinya seperti bulan pertama saya menemuinya, tiada lagi rasa lesu dan kesejukan waktu pagi, lebih bertenaga dan mampu berdiri lama, muka makin berseri dan badan sedikit berisi. Badan mulai berpeluh tanpa rasa sengal lagi di bahagian sendi lutut.

Untuk makluman anda semua, pelanggan saya ini telah mengambil dan mencuba pelbagai produk sebelum ini. Namun, tiada yang serasi dengan beliau biarpun penggunaan secara konsisten selama beberapa bulan. Alhamdulillah, selepas memilih Vivix dan konsisten setiap bulan, segalanya berubah!

Alhamdulillah, nikmat yang saya tidak dapat gambarkan apabila melihat insan lain kembali sihat dan aktif seperti sediakala. Anda ingin mengetahui produk manakah yang diamalkan secara konsisten oleh pelanggan saya ini?

Taraaaaa...

Pic Kredit to: supplementlelaki4u.blogspot.com
Wowww RM475? Adakah mungkin mahal bagi anda? Atau mungkin murah dan berbaloi bagi anda berbanding anda terpaksa melalui dan menahan kesakitan akibat masalah Rheumatoid Arthritis ini? Pilihan anda di mana? Pelanggan saya sudah memilih dan telah melihat, merasai dan mengakui hasilnya sendiri.. Anda bagaimana? Tunggu dan lihat? Atau ingin bertindak sekarang? 
                    
Adakah punya pilihan produk lain yang lebih rendah kos berbanding Vivix? Ya..kami juga boleh mencadangkan kepada anda SET SENDI & LUTUT  seandainya anda mengalami masalah sendi yang tidak terlalu serius. 
CHOOOOPPPP!!!

Anda inginkan lebih penjimatan sehingga 25%? 
Sertai kami dengan mendaftar sebagai ahli hanya RM65 seumur hidup + Postage RM10 (SEM), RM20 (S/S)

Ikuti langkah mudah..
Bertindak sekarang!!!
Lagi cepat anda bertindak, lagi cepat anda menjadi pengguna, 
lagi cepat anda dapat melihat hasilnya sendiri..
Excited? Tak sabar bukan?

Klik & Order di sini menggunakan Debit Card @ Credit Card anda sendiri..


Hubungi kami untuk:
*Membuat tempahan sebarang produk Shaklee
*Join ahli Shaklee dan mulakan bisnes dan jana income hanya dari rumah


Anda berada berdekatan kawasan kami?
Buat pembelian secara direct dengan penjimatan kos penghantaran?
Lagi berbaloi..

Kami juga adalah Pengedar Shaklee..

Pengedar Shaklee Area Meru, KaparSumber Rujukan:
1) http://www.drsendiurat.com/rheumatoid-arthritis-ra/

No comments:

Post a Comment